Voordat u uw voertuig aan een autotransportbedrijf toevertrouwt, moet u ervoor zorgen dat het bedrijf correct is geaccrediteerd en verzekerd. Auto’s kunnen tijdens een verhuizing af en toe beschadigd raken; Daarom moet u ervoor zorgen dat uw serviceprovider voldoende verzekerd is om eventuele schade die uw auto tijdens het vervoer kan oplopen, te dekken. Zorg ervoor dat u weet wat de verzekeringen van de vervoerder dekken en hoeveel verzekering u moet afbetalen als er een schadeclaim is. Neem ook contact op met uw eigen verzekeringsmaatschappij om te zien wat deze dekt in het onwaarschijnlijke geval dat uw auto beschadigd raakt tijdens het transport.

Laat uw voertuig inspecteren

Voordat u uw voertuig ter controle aan het transportbedrijf geeft, dient u deze in te leveren voor een complete onderhoudsbeurt. Dit is om ervoor te zorgen dat het in goede staat verkeert zonder mechanische, elektrische of andere problemen. Houd er bij de keuring van uw motorrijtuig altijd rekening mee dat het zowel in uw voordeel als in het belang van het transportbedrijf is om uw auto of vrachtwagen te laten keuren voordat deze op de transporteur wordt geladen.

Om het voertuig gemakkelijker te inspecteren, moet u ervoor zorgen dat het voertuig grondig schoon is. De buitenkant mag geen vuil bevatten en de binnenkant moet netjes en overzichtelijk zijn, waardoor het gemakkelijk te inspecteren is op tekenen van schade of algemene slijtage. Documenteer eventuele deuken, deuken of kleine krassen op uw voertuig samen met het bedrijf, zodat er absoluut geen kans is op een later misverstand zodra uw voertuig aan u is geretourneerd. Op de afleverlocatie wordt waarschijnlijk nog een inspectie uitgevoerd.

Hoewel schade ongebruikelijk is, kan het helaas voorkomen. Daarom is het van cruciaal belang dat u eventuele schade aan uw voertuig op het cognossement documenteert, zodra uw auto van de vrachtwagen komt en voordat u wegrijdt. Het transportbedrijf is niet verantwoordelijk voor eventuele schade die u aan hen meldt nadat u uw voertuig al in bezit heeft genomen.

Minimumvereisten voor niet-werkende voertuigen

Als uw voertuig niet werkt, kan het nog steeds worden opgehaald. Hoewel het zeker mogelijk is om een ​​onbruikbaar voertuig te vervoeren, moet uw auto minimaal kunnen worden gerold, gestuurd en geremd. Anders moet er een vorkheftruck worden gebruikt op zowel de afhaal- als afleverlocaties, wat de complexiteit en de kosten van uw verhuizing zal verhogen. Houd er rekening mee dat uw onbruikbare voertuig zich op een voldoende groot perceel moet bevinden zodat de vrachtwagen en vorkheftruck er indien nodig toegang toe hebben.

Moet u een makelaar gebruiken?

Makelaars treden op als tussenpersoon tussen u, de klant en de vervoerder of motorrijder en zijn in feite de belangrijkste bron van vracht voor de meeste motorrijders in de branche. De meeste makelaars zijn niet gebaseerd op activa, wat betekent dat ze eigenlijk geen vrachtwagens bezitten, maar eerder namens hun klanten werken om hun auto snel en tegen een redelijke prijs te verplaatsen met behulp van hun grote netwerk van vooraf gekwalificeerde motorvervoerders. Omdat makelaars meestal geen vrachtwagens bezitten, hoeven ze niet te wachten met het stilstaan ​​van vrachtwagens die op de weg moeten zitten, maar kunnen ze zich concentreren op het vinden van de beste automatische verzender om uw voertuig te vervoeren.

Makelaars verwijderen regelmatig de transportbedrijven met een slechte klantenservice of veel klachten omdat ze geen transportbedrijf willen gebruiken dat geen diensten van topkwaliteit levert. Ze gebruiken tools waar u eenvoudigweg geen toegang toe hebt, waardoor ze het veiligheidsrecord, de chauffeursgeschiedenis, de verzekeringsdekking of frauduleuze activiteiten (indien van toepassing) van het transportbedrijf kunnen volgen. Dit is informatie van onschatbare waarde die u eenvoudigweg niet kunt verkrijgen door gewoon op internet te zoeken, dus het gebruik van een makelaar om uw voertuig te verplaatsen, kan u veel tijd en hoofdpijn besparen. U belt in feite één keer met de makelaar en zij zullen u helpen een lijst te krijgen met beschikbare, gerenommeerde bedrijven om mee samen te werken.

De beste makelaars in autotransport zullen ervoor zorgen dat hun klanten een verscheidenheid aan transportmogelijkheden krijgen, zodat ze een geschikte keuze kunnen maken op basis van hun budget en hun specifieke transportvereisten voor zijn of haar motorvoertuig.